27. detsember 2012

Mõnus küüslaugu-singi karask

Detsembris lennusadamas ja koolis õpetajate toas pakutud karaski retsepti vastu tunti mitmel pool huvi. Seega jõuab siia nüüd selle sama karaski retsept, et kõik huvilised saaksid kodus järele proovida, kuidas karask nende ahjus valmib. Head küpsetamist!

RETSEPTI LEIAD SIIT!



Singi ja küüslaugu karask

Vaja läheb:
  • 1 liiter keefiri või hapupiima
  • 3 muna
  • 2 sibulat
  • 400 gr sinki
  • 3-4 küüslaugu küünt
  • 2-3 spl võid
  • 1 tl meresoola
  • 2 spl pruuni suhkrut
  • 750-800 ml odrajahu
  • 2 tl söögisoodat
  • 2 tl sidrunimahla
Valmistusviis:
  1. Haki küüslauk, sibul ning sink ning hauta võis. 
  2. Sega munad soola ja suhkruga. 
  3. Sega omavahel jahu ja söögisooda. 
  4. Lisa keefir munadele ning lõpuks ka kuivained. 
  5. Lõpuks sega hulka küüslaugu, sibula, singi mass. 
  6. Kalla segu leivavormi ning küpseta 200 kraadi juures ~60 minutit (soovitatavalt puhuri/ventilaatori režiimil). 
Head isu!


2 kommentaari:

Ingrid Maadvere ütles ...

Väga hea karask. Proovsin järgi ja külalised ka kiitsid.

Kristiin ütles ...

Alati rõõm selliseid postitusi lugeda! Järgmiste retseptideni!