8. november 2012

9ndate klasside suussulav rullbiskviit

Rullbiskviit - tundub paljudele väga lihtsa magustoiduna. Ometi on selles nipid, mis on üsna pretensioonikad ning parima tulemuse nimel nõuavad kokanduses treenitud kätt. Nii panustasin ma siis 9ndate klasside peale ning minu panus kandis vilja - valmisid perfektsed kohevad ja suussulavad rullbiskviidid, mis kadusid laualt hetketega. 


Allpool on toodud ka rullbiskviidi retsept!



KOHUPIIMA-VAHUKOORE RULLBISKVIIT


Vaja läheb:
4 muna
2 dl suhkrut
soola
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 spl vett
Täidis:
pool pakki/toru kohupiima
200 ml vahukoort
2 banaani (soovi korral)


Valmistusviis:
·     Vahusta munad suhkru ja soolaga tugevaks vahuks.
·     Sõelu hulka eelnevalt kokkusegatud kuivained, sega massi õrnalt.
·     Kalla taigen ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning aja lusikaga ühtlaselt laiali. Taigen peab ahjuplaadil olema ühtlase paksusega.
·     Küpseta 2200C juures 8 – 10 minutit, kuni taignapind on pruunjas.
·     Kummuta biskviit teisele suhkruga kaetud paberile, eemaldada küpsetuspaber ning keera rull ilma täidiseta küpsetuspaberi sisse kokku.
·     Valmista täidis: vahusta vahukoor, sega juurde kohupiima ning banaanitükid – soovi korral saumikserda.
·     Keera rull lahti, kata täidisega (nii, et üks äär jääks täidisega täitmata) ja rulli biskviit ettevaatlikult kokku.
·     Rulli täidisega biskviit sama küpsetuspaberi ümber, seniks kuni algab serveerimine.

Kommentaare ei ole: