5. oktoober 2012

Miskit maiatele magusasõpradele - šokolaadi karamellibrownies

8. klassidega valmistatud šokolaadi brownies - mõnus šokolaadiamps kõikidele, kes armastavad tumedat šokolaadi ning magusaid kooke. Tuleb tunnistada, et nii palju kui oli erinevaid toiduperesid, oli ka erinevaid šokolaadikooke, kuna kõik koogid tulid hoolimata täpselt samasugusest retseptist, nii erineva välimuse kui ka -maitsega.



Soovitus - parim külma piimaga!



Šokolaadi karamelli brownies

Fariinsuhkruga küpsetatud ameeriklaste lemmik saab karamellise maitse just nimelt fariinsuhkrust.
Vaja läheb:
180 gr tumedat šokolaadi
125 gr võid
2 muna
1,5 dl fariinsuhkrut
0,6 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Valmistusviis:
1.   Vooderda küpsetusvorm küpsetuspaberiga.
2.   Sulata kastrulis madalal kuumusel või ja tükeldatud šokolaad.
3.   Vahusta munad ja lisa fariinsuhkur. Jätka vahustamist mõni minut.
4.   Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber.
5.   Vala šokolaadisegu munavahu hulka.
6.   Sõelu hulka jahu ja sega ühtlaseks.
7.   Vala vormi ja küpseta 160° juures 30–35 minutit. Kook peab jääma seest veidi niiske ja pealt krõbeda koorikuga.
Küpsuse proovimiseks torka puidust hambatikk koogi keskele. Kui tiku külge jääb veidi kooki, on õige aeg kook ahjust välja võtta. Kui tikk jääb täiesti kuivaks, on kooki juba liiga kaua küpsetatud. 

Kommentaare ei ole: